Gálvölgyi János, Molnár Ferenc Caramel, Tóth Bettina – újabb hírességek álltak a Hősök téri tüntetés mellé

belföld
február 16., 07:14

Odakint most szörnyek járnak címmel tartanak tüntetést péntek este 6-kor az áldozatokért, a gyerekekért, az egészséges társadalomért a Hősök terén. A standupos Pottyondy Edina által a kegyelmi ügy miatt szervezett demonstráció máris nagy hullámokat kavar. Várhatóan bejelentkezik például a Puskás Arénát háromszor is megöltő Azahriah, akit a Fidesz a kritikus megszólalásai ellenére sem különösebben bántott, egészen idáig.

A csütörtöki száz ismert ember után – köztük volt Curtis, aki Osváth Zsolt szerint kihátrált – most újabb 18 nevet osztott meg Pottyondy Edina a Facebook-oldalán. Köztük van Gálvölgyi János színész, Molnár Ferenc Caramel zenész, Kovalcsik Krisztina Lustalány influenszer, Winkler Nóra művészeti szakember és Pajor Tamás dalszerző, aki egykor a Neurotic frontembere volt, mára a Hit Gyülekezetének az egyik ismert arca. És ott van Tóth Bettina egykori fideszes politikai inluenszer is.

Gálvölgyi János mint „a vérnáci Vérbárczy János” a Réka és az Oltatlanok című színdarabban.
photo_camera Gálvölgyi János mint „a vérnáci Vérbárczy János” a Réka és az Oltatlanok című színdarabban Fotó: Bankó Gábor/444

Pottyondy a posztjában a Curtis-ügyre is utalt: csak azok szerepelnek a listán, akik írásban is megerősítették, hogy feltehetik őket oda, „ezért van az, hogy sokan, akik megosztották a rendezvényt, nem szerepelnek rajta”.

Pottyondy Edina kedden azt mondta nekünk: „Tudom, hogy hatalmas az apátia az országban, leválthatatlannak tűnik ez a családi részvénytársaság, de ha nem csinálunk semmit, az biztos nem segít. Hogy miért nem érdemes cselekedni, arra ezer érvet fel lehet hozni, hogy miért érdemes, arra csak egyet: ez a mi hazánk, itt szeretnénk élni, felnevelni a gyerekeinket, nem akarjuk elfogadni, hogy másodrendű állampolgárok vagyunk.”