A Marca szerint Mbappé már két hete szerződést írt alá a Real Madriddal

sport
február 19., 08:16
A pillanat, amikor Mbappé megérti, hogy miatta estek ki a franciák
photo_camera A pillanat, amikor Mbappé megérti, hogy miatta estek ki a franciák Fotó: JUSTIN SETTERFIELD/AFP

Kylian Mbappé titokban már két hete aláírt egy szerződést a Real Madriddal, aminek értelmében július 1-tol a klub játékosa lesz - írja a Marca. A spanyol sportújság szerint a napokban egy meg nem nevezett gazdag klub tett volna ajánlatot Mbappénak, akinek idény végén lejár a szerződése Párizsban, de a játékos ügynöke közölte velük, hogy már aláírtak Madridban.

A Marca úgy tudja, hogy amikor Mbappé múlt kedden leült tárgyalni a PSG elnökével, azért mondta neki, hogy nem kíváncsi semmilyen szerződéshosszabbítási ajánlatra, mert akkor már aláírt megállapodása volt Madridban.

Az állítólagos aláírt szerződés a Marca szerint 5 idényre szól. Mivel a klub ezúttal nincs kényszerhelyzetben - ellentétben a másfél évvel ezelőtti tárgyalásokkal - Mbappé fizetése sem lesz extrém. Mármint ahhoz képest, amit 2022-ben megadtak volna neki. Így is ő lehet a keret legjobban fizetett játékosa, de nem sokkal, csak valamivel többért, mint a jelenlegi listavezetők, akik Kroos, Modric és Alaba. A Marca évi nettó 15-20 millió eurós fix fizetésről tud, ehhez járulnak az eredményfüggő bónuszok. (A Real 2022-es ajánlata 26 millió nettó volt, a játékos a PSG-ben az utóbbi két idényben évi 32 millió nettót keresett).

Tavalyelőtt 130 millió eurós aláírási bónusz szerepelt a játékos által végül alá nem írt megállapodásban. A Marca szerint ez az összeg most némileg csökkent. Ezt a bónuszt öt év alatt, részletekben kapja meg a játékos. A Marca számításai szerint így évente összességében nettó 50 millió euró alatti összeget kereshet majd, ami durván a fele annak, amit az utolsó párizsi idényében keresett.