Már hétfőn megválasztják Sulyok Tamást köztársasági elnöknek

POLITIKA
február 23., 09:46

„Az államfő megválasztására február 26-án kerül sor a magyar Országgyűlésben” – jelentette be Facebookon Kocsis Máté. Azt írta, hogy az államfőjelölt érvényes ajánlásához az összes képviselő 1/5-ének aláírása szükséges, ami 40 főt jelent, illetve hogy az ellenzéki pártok nem állítanak közös jelöltet, ahogy tették azt „2022-ben Róna Péter esetén”.

Az LMP egyébként Hack Pétert, a Mi Hazánk Csath Magdolnát javasolta, de nem rendelkeztek a jelöléshez szükséges számú képviselővel, és ahogy Kocsis is írta, „a többi ellenzéki frakció pedig jelezte, hogy nem kíván részt venni a köztársasági elnök megválasztásának folyamatában”.

photo_camera 2023 áprilisában, a pápalátogatás idején: Novák Katalin, akkor még köztársasági elnök, Orbán Viktor miniszterelnök, Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Sulyok Tamás, akkor még az Alkotmánybíróság elnöke
Fotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

A Fidesz és a KDNP csütörtök délután, egy Balatonalmádiban tartott sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Sulyok Tamás jogász, az Alkotmánybíróság elnöke lesz az államfőjelöltjük.