Orbán Balázs megosztott egy Economist-cikket a szankciókról, aztán gyorsan törölte a magyar narratívába nem illő részt

belföld
február 23., 06:44

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója megosztott egy Economist-cikket az orosz szankciókról, aztán a magyar háborús narratívába nem annyira illő leadet gyorsan kitörölte, vette észre a 24.hu.

Az Economist-cikknek csak a címe és a leadje látszott az X-posztban. A címben azt írták, hogy Nem a szankciók a megfelelő eszközök az Oroszország elleni harcra, míg a leadben azt: Semmi nem helyettesítheti az Ukrajnának küldött katonai segítséget. A cikk azt taglalja, hogy a szankciók önmagukban nem elengedők, ha azok nem párosulnak segítségnyújtással Ukrajnának pénz és fegyverek formájában.

Orbán Balázs mindezt úgy osztotta meg, hogy: „Megdöbbentő, nem mintha Magyarország nem ezt mondta volna az elmúlt két évben.” Csakhogy ő ezt valószínűleg arra értette, hogy a szankciók nem a megfelelő eszközök, ugyanis Magyarország folyamatosan próbál keresztbefeküdni, ha arról van szó, hogy az unió küldjön Ukrajnának fegyvereket. Ez aztán Orbán Balázséknak is feltűnhetett, mert egy elegáns mozdulattal inkább eltüntették a leadet, és csak a címet hagyta meg a posztban.

link Forrás