Valami eltört a Nemzeti Sport újságírójában, és heccelni kezdte a NER-ben nagyra nőtt kiscsapatokat és a Fradi VIP-ben megsokadosodó politikuskat

sport
február 25., 09:11

A nagy hagyományú Újpest-Fradi felvezetőjeként írt publicisztikát a Nemzeti Sportba Czipó Ádám, és mintha nem lettek volna éberek az állami lap szerkesztői.

A szerző megjegyezi, hogy „a válogatottról is tudnék kritikusan írni, kezdve azzal, mennyire építünk a hazai utánpótlás-nevelésre, vagy hány játékost honosítottunk az utóbbi években, akik legfeljebb szegről-végről magyarok”, továbbá nem az a legnagyobb probléma az NB I-gyel, „hogy a játék sebessége nem éri el az osztrák első osztályét, vagy hogy bár a Ferencváros utcahosszal az összes többi csapat előtt jár, még sincs a nemzetközi porond középmezőnyében releváns csapatunk, még azzal együtt sem (vagy éppen részben amiatt), hogy rendszeresen meccshalasztást engedélyez az MLSZ”.

Szerint a magyar foci legnagyobb baja „a kultúra hiánya, az, ami a futballt igazán futballá teszi profi szinten. Az, amit pénzzel nem lehet megvenni, ahogyan azt Szaúd-Arábia példája is mutatja, de a hosszú évek óta élvonalbeli Kisvárdán vagy Mezőkövesden sem”. A szerző arra külön nem tér ki, de arról a két csapatról van szó, amelyik a NER-nek köszönhetően lett stabil elsőosztályú csapat, mert az egyik mögött Tállai András fideszes politikus áll, a másiknak sokat segített Seszták Miklós szintén fideszes politikus, volt miniszter befolyása. A harmadik a sorban a Felcsút lenne, de a Nemzeti Sport újságírója azért ezt a határt nem lépte át.

Czipó viszont még azt is megengedi magának, hogy ezt leírja, hogy bezzek az Újpest-Fradin van kultúra, „még ha az utóbbi időben egyre sokasodnak is a Groupama Aréna VIP-szektorában a politikusok és celebek, akik jellemzően háttal ülnek az eseményeknek”.