Újabb nő vádolja szexuális zaklatással Gérard Depardieu-t

külföld
február 26., 16:23

Újabb nő vádolja szexuális zaklatással Gérard Depardieu-t: a bírósági iratokban csak Amélie-nek nevezett díszlettervező a tizenötödik, aki bántalmazással és visszaéléssel gyanúsítja a most hetvenöt éves francia színészt, de csak a második, aki feljelentést is tett ellene.

Francia lapok szerint Depardieu a 2022-es Les Volets Verts forgatása alatt sértő és tárgyiasító megjegyzéseket tett a díszlettervezőként dolgozó nőre, majd amikor a folyosón összetalálkoztak, a színész brutálisan megragadta és megpróbálta megerőszakolni.

Tavaly áprilisban először tizenhárom, majd még egy nő vádolta meg szexuális visszaéléssel Depardieu-t egy tényfeltáró cikkben, köztük színésznők, sminkesek és statiszták. Az ügyet kirobbantó Mediapart szerint ugyanezen a forgatáson Depardieu egy Sarah-nak nevezett rendezőasszisztenst is zaklatott. A párizsi ügyészség szerint akkor még egyikük sem tett hivatalos feljelentést. Egy egykori áldozat ezt azzal indokolta, hogy még újoncként - amikor a zaklatás történt -

félt, hogy feketelistára kerül, nem kap munkát színésznőként.Amélie eredetileg nem tervezett bíróságra menni, hogy ne hátráltassa a film elkészültét, a stáb alapvető kedvessége és profizmusa miatt úgy gondolta, minden rendben lesz. Amikor azonban tavaly októberben Depardieu nyílt levélben állította, hogy soha nem bántalmazott nőt, meggondolta magát.

A színész „meglincselését” tavaly decemberben közel hatvan francia színész és Emmanuel Macron elnök is elítélte - jogvédők szerint ezzel megsértve az összes szexuális erőszakot elszenvedett nőt.

(Guardian)