Túszul ejtettek egy nőt Erzsébetvárosban, lövés is dördült, túsztárgyalóval ment ki a TEK

bűnügy
február 27., 13:27

Terrorcselekménnyel fenyegetés, felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértése és zaklatás miatt letartóztatást kezdeményeztek egy budapesti férfi ellen, aki a VII. kerületi lakásában vasárnap kábítószer hatása alatt túszul ejtette egy ismerősét – közölte a BRFK.

photo_camera Fotó: police.hu

A férfi február 25-én 18 és 23 óra között az erzsébetvárosi lakásában fogva tartotta látogatóba érkező ismerősét. A fiatal nőt pisztollyal fenyegette, a levegőbe lőtt, majd videótelefonon felhívta a nő anyját, akinek szintén azt mondta, hogy combon lövi a lányát. A férfi ezután a 112-t hívta, és azt követelte, hogy rendőrök keressék meg a nő egyik férfi ismerősét, és vegyék rá arra, hogy felhívja őt, különben ismét meglövi a nőt.

photo_camera Fotó: police.hu

A helyzet megoldásáért a BRFK tájékoztatta az ilyen esetekben kizárólagossággal rendelkező Terrorelhárítási Központot. A TEK-nek közel 1,5 órás tárgyalás után sikerült elérnie, hogy a fegyveres férfi szabadon engedje a túszt.

photo_camera Fotó: police.hu

Kiderült, hogy a fogva tartott nőt nem érte lövés, nem sérült meg, de megfigyelésre kórházba vitték. A TEK műveleti egysége elfogta a férfit, és átadta a BRFK munkatársainak.

A fővárosi nyomozók a lakásban lefoglalták az elkövetéshez használt gáz- és riasztófegyvert. Mivel a helyszíni adatok alapján a férfi kábítószer hatása alatt állt, őt is kórházba vitték, ahol rendőrök őrizték. Hétfőre tisztult ki annyira, hogy a BRFK nyomozói gyanúsítottként ki tudták hallgatni.

photo_camera Fotó: police.hu

A férfi beismerte, hogy kokaint fogyasztott, amire 1,5 liter vodkát ivott meg, emiatt – állította – nem emlékezett a történtekre. Azt mondta, hogy nem is ismerte a férfit, akivel a fenyegetések eredményeként fel akarta magát hívatni. A gyanúsítottat a BRFK őrizetbe vette, és kezdeményezte a letartóztatását.