A Momentum frakcióvezetője a bíróságon kezdte a napját, mert tavaly koporsót vitt a belügy elé

belföld
február 29., 13:33

„A reggelt a bíróságon kezdtem. Közigazgatási eljárást indítottak ugyanis ellenem egy tavalyi megmozdulás miatt, amelyen képletesen eltemettük a magyar közoktatást a Belügyminisztérium előtt” – írja Facebookon a Momentum újdonsült frakcióvezetője, Bedő Dávid.

A státusztörvény megszavazása után szervezett akció, ami miatt állítása szerint eljárást indítottak, tavaly július közepén történt. Bedőék a Belügyminisztérium bejáratához vittek egy koporsót, amelybe korábban egy osztálynaplót, levendulát és egy kockás kabátot helyeztek.

photo_camera Fotó: Bedő Dávid/Facebook/DAVID MALATINSZKY

Bedő posztja szerint a gyülekezési törvény alapján indíthatták az eljárást. Elmondása szerint két másik hasonló ügye van. A gyülekezési törvénnyel kapcsolatban felidézi a múlt heti esetet, mikor két busznyi rendőrt küldtek egy balatonalmádi padon üldögélő momentumos nőre, aki a Fidesz frakcióülése alatt hangszóról hallgatott egy Magyar Péter interjút. Róla és a többi momentumosról, akik azzal cselezték ki a gyülekezési törvényt, hogy néhány fős csoportokban álldogáltak a parkban, itt írtunk bővebben.