„Ha a bicskei pedofil igazgató kislányokat molesztált volna, azt rendben lévőnek találná Lázár János?”

POLITIKA
február 29., 14:17

„Az lenne a kérdésem Lázár Jánoshoz, hogy ha a bicskei pedofil igazgató kislányokat molesztált volna, azt rendben lévőnek találná a miniszter úr?” - reagálta a Momentum elnöke arra, hogy Lázár csütörtök délelőtti sajtótájékoztatóján többek közt arról beszélt a kegyelmi ügy kapcsán, hogy meg kellene vitatni, hogy homoszexuális emberek vezethetnek-e gyermekvédelmi intézményt.

„Tényleg ezt volt képes a fideszes miniszter nyilatkozni az elmúlt másfél évtized legsúlyosabb pedofilbotránya kapcsán? Tényleg ez a reakció annak a pártnak a részéről, amelynek kormányzása alatt valaki évekig vezethet egy gyermekotthont úgy, hogy nyílt titok, hogy gyermekeket molesztál? Ez a reakció attól a párttól, amelynek főpolgármestere kitüntetésben részesíti ezt a pedofil igazgatót?”

- posztolta Donáth Anna. Hozzátette:

„A pedofil igazgató 22 évvel ezelőtt a Fidesz támogatásával indult önkormányzati képviselőnek. Lázár János logikája szerint akkor fideszes politikusok se vezethessenek gyermekvédelmi intézményt?”

Donáth szerint a gyűlöletkeltés helyett a miniszterelnöknek ki kell állnia végre a magyar emberek elé, felelősséget kell vállalnia a történtekért, és bocsánatot kell kérnie az áldozatoktól.