6 milliárd dolláros honort kér a három ügyvéd, akik az Elon Musk 56 milliárd dolláros fizetési igényét túlzottnak tartó rockzenészt képviselték

PÉNZ
március 02., 16:24
Elon Musk sem marad le a versenytársaktól.
photo_camera Elon Musk 2023 szeptember 13-án Washingtonban Fotó: MANDEL NGAN/AFP

Három ügyvéd, aki túlzottnak nyilvánította Elon Musk 56 milliárd dolláros fizetési csomagját, és perre ment egy részvényes nevében emiatt, majd győzött, 6 milliárd dolláros honoráriumra tart igényt a Tesla részéről, amit az autógyártó részvényeiben szeretnének maguknak kifizettetni.

A három ügyvéd a Delaware-i bírósághoz benyújtott beadványában elismeri, hogy ez példátlanul magas díj, laza 288 ezer dolláros óradíj, de jogosnak érzik.

Elon Musk a Twitteren „kriminálisnak” titulálta az ügyvédek igényét, és azt írta az ügyvédekről, hogy miközben nem tettek semmit, 6 milliárdos kárt akarnak okozni a vállalatnak.

link Forrás

De miről is van szó?

Elon Musk az Egyesült Államok történetének egyik legnagyobb jogi úton leírt veszteségét szenvedte el február elején, amikor megfosztották 56 milliárd dolláros fizetési csomagjától egy volt heavy metal-dobos által indított per végén. A pennsylvaniai Richard Tornetta, összesen 9 Tesla-részvény birtokosaként, 2018-ban beperelte Muskot, mert igazságtalannak tartotta a cégvezető fizetési megállapodását önmagára és minden más részvényesre nézve.

A Tesla kifizetné az ügyvédeket, akik Tornettát képviselték, de a számla kicsit vaskosabb lesz, mint gondolták. Az ügyvédek azért kérik a pénz kifizetését, mert azzal, hogy a fizetési csomag semmis, és 266 millió részvény visszavándorol a gyártócéghez, az árfolyam-különbözet miatt Tesla komoly haszonra tesz szert.

Az ügyvédek a díjat közvetlenül ahhoz a haszonhoz kötik, amihez a Tesla ennek a csomagnak a semmisségével hozzájutott, és ezzel elkerülhető, hogy a cég mérlegéből akár egy centet is levonjanak emiatt, plusz a díj levonható lenne a vállalat adójából is. A megfogalmazás alapján majdhogynem kedvező lenne a Teslára nézve ez a 6 milliárdos csomag. (Reuters)