Hunvald György újra polgármesternek indul Erzsébetvárosban

POLITIKA
március 02., 14:20
Hunvald György a Kúria folyosóján még 2014 júniusában
photo_camera Hunvald György a Kúria folyosóján még 2014 júniusában Fotó: Kovács Tamás/MTI

Ismét indul Erzsébetvárosban az önkormányzati választáson Hunvald György. Az egykori szocialista politikus a Magyar Szolidaritás Mozgalom és a Lokálpatrióták Erzsébet Városáért Egyesület közös jelöltjeként áll rajthoz a polgármesterségért. Hunvald ezt a Szolidaritás mozgalom Facebook-oldalán jelentette be.

„Az erzsébetvárosiak láthatták és érezhették, hogy az elmúlt majd másfél évtized alatt mennyit süllyedt a kerület színvonala és milyen mértékben romlott a közbiztonság, hogyan szűntek meg szolgáltatások, épült le a kórházunk, milyen rendetlenség van az utcákon” – mondja a posztban Hunvald, aki szerint eljött az az idő, amikor politikai kötöttségek nélkül politizálhasson.

Hunvald 2002-től 2010-ig volt Erzsébetváros szocialista polgármestere. 2009-ben előzetes letartóztatásba helyezték hűtlen kezelés vádjával, 2014-ben a Kúria jogerősen egy év börtönbüntetésre ítélte két rendbeli hivatali visszaélés, vagyis az erzsébetvárosi ingatlanpanama miatt.

A következő évben két és fél évre ítélte a Szegedi Ítélőtábla hivatali visszaélésért, miután valótlan tartalmú szaktanácsadói szerződéseket kötött az önkormányzat nevében. Ezt a döntést a Kúria később hatályon kívül helyezte, formai okok miatt.

Hunvald 2019-ben kilépett az MSZP-ből.

A Telex azt írja, hogy a volt szocialista politikus tavaly már ügyvédjelöltként dolgozott. (Telex)