A szigetszentmiklósi, gyermekprostitúció elősegítésével vádolt férfit is kitüntették korábban

belföld
március 04., 07:56

„Kezdeményezem, hogy Nagy János polgármester haladéktalanul terjessze elő a képviselő-testület elé a napokban elfogott, szigetszentmiklósi, gyermekprostitúció elősegítésével vádolt személy Testnevelési és Sport díjának visszavonását. Méltatlanság miatt” – írta Facebookon Fazekas-Verba Szabolcs, a szigetszentmiklósi MSZP elnöke.

Fazekas-Verba a 63 éves S. Tiborról írta ezt, akit február 12-én fogtak el, miután egy szülő bejelentése alapján elkezdett nyomozni a rendőrség, és kiderült, hogy a férfi Szigetszentmiklóson „márkás italokkal”, és cigivel hálózta be áldozatait, akiknek szexuális ajánlatokat tett.

Elfogásakor a férfi házának alagsorában „szexruhákat” (a Police.hu oldalán közzétett videó szerint például egy békajelmezt), maszkokat, szexuális segédeszközöket, foglaltak le. A férfi ellen „több rendbeli gyermekprostitúció kihasználás, valamint kóros szenvedélykeltés vétségének megalapozott gyanúja” miatt folytat eljárást a Szigetszentmiklósi rendőrség.

photo_camera Fotó: Police.hu

Fazekas-Verba Szabolcs szerint „nem tűr halasztást” Szigetszentmiklóson ez az eset, és felszólítja Nagy János polgármestert, hogy egy „rendkívüli testületi ülésen, azonnali hatállyal vonja vissza városunk a 2000-ben megadott kitüntetést”. Azt is írta, hogy ő is a napokban értesült arról, hogy S. Tibort hasonló bűncselekményekért korábban már jogerősen elítélték.