Jámbor András pereli az őt pedofilozó Origót és a többi kormánypárti médiumot

belföld
március 04., 20:39

„Egy éve folyik ellenem lejáratókampány, de múlt héten az Origo már odáig tolta a hazugságait, hogy beperelem őket a társaikkal együtt. Az állításaik rágalmak, amelyeket soha egyetlen hivatalos szerv sem erősített meg” – írja posztjában Jámbor András parlamenti képviselő, a Szikra Mozgalom vezetője.

„Sem én, sem a Szikra Mozgalom egyetlen tagja nem követett el pedofil bűncselekményt, még csak nem is vádolt minket ilyennel a rendőrség, egyikünket sem hallgatták ki ilyen ügyben, még tanúvallomásra sem kértek senkit” - írja Jámbor, aki ellen összehangolt lejárató kampány indult a nem is ellene indított, egyébként eredménytelen nyomozás alapján.

photo_camera Fotó: Bankó Gábor/444

Jámbor szervezete ellen azóta tart a lejárató kampány, mióta a rendőrség bevitte egyik aktivistájukat a 2023-as antifa támadásokkal kapcsolatban, hogy aztán hosszas nyomozás után ne találjon érintettséget. Ennek ellenére a nyomozásról kikerült információk, köztük az is, hogy a vizsgált aktivista lakásán találtak egy laptopot, rajta egy 12 év alatti gyerekekkel szemben elkövetett felvételekkel. A laptop azonban a rendőrség szerint is egy olyan férfihez tartozott, aki egyrészt öngyilkos lett, másrészt nem volt érintettsége az mozgalomban. Kocsis Máté ennek ellenére a Szikra Mozgalom körüli pedofil hálózatról kezdett el beszélni.

Jámbor tavaly a 444-nek adott interjújában azt mondta, hogy a kampánynak köze lehetett ahhoz, hogy Kocsis Máté többször is kikapott Józsefvárosban és Ferencvárosban. Jámbor akkor azt mondta, okkal feltételezhető, hogy valamilyen titkosszolgálati művelet történt ellenük.

„A Fidesz irányítása alatt áll a rendőrség, a titkosszolgálatok, az igazságszolgáltatás, és mégis egy olyan embernek az ügyével próbálnak bemocskolni, akivel nem voltam egy szervezetben, akivel soha nem is találkoztam. Még ekkora gépezettel a hátuk mögött sem tudnak olyan ügyet előhúzni rólam, aminek lenne valóságalapja. Azért nem, mert az igazság nálunk van” – írja mostani posztjában Jámbor.

A 444 Valótlanul címmel készített filmet a lejárató kampányokról, azok áldozatairól, és a hazugságok utóéletéről.

link Forrás