Szingapúr miniszterelnöke bevallotta, hogy csak azért fizettek több millió dollárt Taylor Swiftnek, hogy NE lépjen fel máshol Délkelet-Ázsiában

MŰVÉSZET
március 05., 08:44

Li Hszien Long, Szingapúr miniszterelnöke megerősített egy olyan bizarr értesülést, amit annak ellenére kevesen akartak eddig elhinni, hogy személyesen Thaiföld miniszterelnöke terjesztette:

a szingapúri állam tényleg azért fizetett ki több millió dollárt az Eras című világkörüli turnéjával éppen arrafelé tartó Taylor Siftnek, hogy a művész sehol máshol ne lépjen fel Délkelet-Ázsiában, csak az egymást követő hat (!) szingapúri koncertjén.Li Hszien Long miniszterelnök a „nincs itt semmi látnivaló” stílus követőjeként a következőt válaszolta, amikor hétfőn egy ausztráliai politikai eseményen rákérdeztek nála az ügyre:

„Nagyon sikeres megállapodásnak bizonyult. Nem értem, miért lenne barátságtalan húzás.”A thai miniszterelnök februárban közölte, hogy az AEG promóter irodától tudta meg, hogy Swiftnek koncertenként 2-3 millió dollárt ajánlott fel a szingapúri kormány, ha a környéken csak náluk lép fel. Hattal megszorozva jól látható, hogy az üzlet munka nélkül megkereshető 12-18 millió dollárt jelentett az énekesnek. A furtonfurt rajongói fontosságáról beszélő Swift el is fogadta az ajánlatot, és nagy ívben kihagyta Thaiföldet és Indonéziát meg a Fülöp-szigeteket, és tényleg csak a pénzeszsák városállamban lép fel Délkelet-Ázsiában.

Li Hszien Long azt is megerősítette, hogy tényleg állami pénzzel vették rá Swiftet a nem-fellépésekre, méghozzá a turizmus járvány utáni újraélesztésére létrehozott alapból. De az összeget nem árulta el.

Lee nem adott egyenes választ arra, hogy az ausztráliai regionális fórumon, amin éppen részt vett, a szomszédos országok vezetői szóba hozták-e a témát. Viszont arra utalgatott, hogy ha ők nem kötnek exkluzív szerződést, talán valamelyik szomszédos ország tette volna meg ezt.

(via Guardian)