Eddig kétszer vizsgálta a bíróság, hogy ki lehet-e engedni a börtönből Vásárhelyi Jánost, a pedofil igazgatót

bűnügy
március 06., 14:47

A momentumos Tompos Márton rákérdezett Polt Péter legfőbb ügyésznél, hogy igazak-e azok a hírek, amik szerint a bicskei gyermekotthon egykori pedofil igazgatója, Vásárhelyi János már nincs börtönben. „Cáfolja-e a tisztelt Legfőbb Ügyész Úr, hogy V. János szabadságvesztés büntetésének büntetésvégrehajtási intézetben történő végrehajtása már nincs folyamatban?” – kérdezte a képviselő.

Válaszában Polt Péter azt írta, Vásárhelyivel szemben a „kiszabott szabadságvesztés büntetés végrehajtása jelenleg is folyamatban van”. Hozzátette azt is, hogy a pedofil igazgató feltételes szabadlábra bocsátását

eddig két alkalommal vizsgálta a Fővárosi Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja, „azonban egy alkalommal sem rendelte el”.

photo_camera Fotó: Majtényi Mihály/budapest.hu

Vásárhelyi Jánis a bicskei gyermekotthon igazgatójaként 2004 és 2016 között legalább tíz kiskorú fiút zaklatott. A zaklatásokat 2016 októberében az RTL Házon kívül című műsora tárta fel. A volt igazgatót 2019-ben jogerősen 8 év fegyházbüntetésre ítélték azzal a feltétellel, hogy a büntetés kétharmad részének letöltése után feltételesen szabadulhat. Mivel ebbe az előzetes letartóztatás ideje is beleszámít, a törvényszék büntetés-végrehajtási csoportjának múlt csütörtökön kellett döntenie a feltételes szabadlábra helyezéséről.