Egy büfé mind fölött

INTERNET
március 06., 18:22

Mi folyhat esténként az Opera büféjében? Ez pillanatnyilag a lottószámoknál is jobban foglalkoztatja a magyar internetezőket, de engem sem hagy hidegen a kérdés. Annyira nem, hogy kedden délután a másfél órával korábban megszerzett állójeggyel a zsebemben, remegő térdekkel baktattam az Operaház felé, hogy végre büfézhessek egy jót. Olyan előadást - egyelőre - nem találtam a műsorfüzetben, ami kizárólag büfészünetekből állt volna, így beértem Csajkovszkij romantikus operájával, a Pikk Dámával. A darab sztoriját nem ismertem, így csak reménykedni tudtam, hogy két számítógéphez láncolt irodai dolgozó szerelméről szól, ami azután szökken szárba, hogy a hősnő 30 másodperc alatt megcsinálja az Aknakereső legnagyobb pályáját.

Riporterként jártam már minden földi jóval kecsegtető bűnbarlangban, sőt egyszer Hatvanpusztán is, de azt még én is nehezen tudtam elképzelni, hogy mi folyhat azokban a pazar büfékben, amik akkora bevételt hoznak, hogy emiatt Ókovács igazgató félórás szüneteket rendelt el, olyanná téve a Carmina Buranát, mintha az a Super Bowl és a Sátántangó keveréke volna.

Kicsit nem figyel az ember és hová fejlődik a fideszes vendéglátás! Pár éve még csak Németh Szilárd posztjai pörögtek a nutriapacalról meg a reggelire bevágott guvatherés rántottáról, most meg olyan büféket tudnak rittyenteni, hogy amiatt érdemes átvariálni az előadásokat és amik miatt egészen felháburritó szóviccek lepték el a magyar nyelvű internetet az elmúlt 48 órában.

Milyen lesz? - találgattam a főbejárat felé közeledve. Újgazdag Büfé, ahol a billegő asztalt is libamájszelettel támasztják alá, van szarvasgombás mackósajt és tuti ami tuti, a presszókávét meg a minyont is megküldik egy kis kaviárral? Ahol, ha szerencsém van, saját szememmel láthatom, ahogy a királyi páholyból kiszökő Tiborcz István álltó helyében felfal egy sarokházat, aztán visszaszalad? Vagy inkább illegális büfére fog hajazni az alkoholtilalom idejéből? Egy TAKARÍTÓSZEREK feliratú ajtón kell majd benyitni, ami mögött pezsgőspohár-piramisokat egyensúlyozó büfések, whiskys hordók és egész homárok fogadnak? Silvestro Ókovács személyesen kínálgatja a pult mögül a kottapapírból főzött moonshine-t?

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.