„Valaki évtizedekig vezetett egy gyerekintézményt, előbb-utóbb kibukott, hogy milyen szörnyűségeket követ el a gyerekekkel szemben, de ezt nyilván a korábbiakban is elkövette”

POLITIKA
március 06., 10:42

Megdöbbentő okokkal magyarázta Rétvári Bence, hogy miért szükséges két évente elvégezni a gyermekvédelmi intézmények vezetőinél a kötelező pszichológiai alkalmassági vizsgálatot. A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az M1 szerda reggeli műsorában a bicskei gyermekotthon volt igazgatójára utalva azt mondta, hogy

„itt is azt látjuk a korábbi esetekben, hogy valaki évtizedekig vezetett egy gyerekintézményt, előbb-utóbb kibukott, hogy milyen szörnyűségeket követ el a gyerekekkel szemben, de ezt nyilván a korábbiakban is, valószínűsíthetjük, hogy ezt elkövette.”

link Forrás

V. János 1990 óta dolgozott a bicskei gyermekotthonban, először 2011-ben jelentették fel kiskorúak zaklatása miatt, akkor megszűntették ellene a nyomozást, másodszor 2016-ban indult ellene eljárás. A volt igazgatót 2019-ben jogerősen nyolc év fegyházbüntetésre ítélték, mert 2004 és 2016 között legalább tíz kiskorú fiút zaklatott.