Donald Trump „Amerika és az amerikai emberek számára” legfontosabb ügyekről vitázna Bidennel

külföld
március 08., 07:17

Elnökválasztási vitára hívta Donald Trump, a Republikánus Párt várható elnökjelöltje Joe Biden hivatalban lévő elnököt, a Demokrata Párt várható jelöltjét, írja az MTI. Trump csütörtökön közösségi oldalán kiadott közleményében azt írta, hogy bármikor, bárhol készen áll a vitára utódjával és legvalószínűbb választási ellenfelével.

Donald Trump
photo_camera Fotó: SAUL LOEB/AFP

A volt elnök a vita témájaként azokat az ügyeket jelölte meg, amik létfontosságúak „Amerika és az amerikai emberek számára”, és azt írta, számára elfogadható az is, ha a vitákat a Demokrata Párt vezető testülete, a Demokrata Nemzeti Bizottság szervezi meg.

Trump reagált Joe Biden évértékelő beszédére is, szerinte az elnök három év alatt leépítette azokat az intézkedéseket, amiket ő az elnöksége idején az Egyesült Államok határainak biztosítása érdekében hozott, és az elmúlt években illegális bevándorlók milliói léphettek be az Egyesült Államokba. Biden gazdaságpolitikáját tette felelőssé az inflációért, az ukrajnai háborúval kapcsolatban pedig azt írta, hogy Oroszország azért támadta meg Ukrajnát, mert „nem tiszteli Bident”.Biden évértékelője a szokásosnál harciasabb volt, és jelentős részben Trumpról szólt, még úgy is, hogy Biden soha nem mondta ki republikánus ellenfele nevét. A beszéd legfőbb üzente azonban az volt, hogy bizonyítsa: az általános kétségekkel szemben a 81 éves Biden képes az elnöki tisztség betöltésére.