Elegük lett a tulajdonosokból, tüntetést szerveznek a Honvéd szurkolói

foci
március 11., 21:03

Hétről hétre elkeserítőbb helyzetben van a Budapest Honvéd labdarúgócsapata, és nemcsak a pénzügyek terén akadnak gondok, a pályán nyújtott teljesítmény is elkeserítő. A tavalyi NB I.-es kiesés után a klub tulajdonosai elsősorban a csapat stabilizálását tűzték ki célul, az első néhány tavaszi fordulót követően mégis sokkal közelebb van a csapat ahhoz, hogy NB III.-as legyen, mint ahhoz, hogy ismét az élvonalban játsszon.

A Honvéd szurkolói 2024. február 25-én a Honvéd-Siófok meccsen. Ők sem elégedettek a tulajdonosokkal.
photo_camera A Honvéd szurkolói 2024. február 25-én a Honvéd-Siófok mérkőzésen. Fotó: honvedfc.hu

A Honvéd akár már hétfőn este kieső helyre csúszhatott volna, hiszen a második helyen lévő Győri ETO-hoz mentek, de végül meglepetést jelentő 1-0-s győzelmet arattak. A Győr így maradt második, míg a Honvéd a 12. helyre lépett fel a 18 csapatos másodosztályban.

A szurkolók azonban már a hétfő győztes meccs előtt tüntetést szerveztek április 7-én délután fél háromra. A Tüntetés a Honvéd tulajdonosai ellen Facebook-eseménynél már 300-an jelezték részvételüket, és több mint félezer érdeklődő is van. Aznap délután négytől hazai pályán játszik a kispesti csapat, azt a Szegedet fogadja, amely most a 4. helyen áll, egy ponttal lemaradva a feljutást érő második helytől.

A rendezvény célja, hogy egy „figyelemfelkeltő megmozdulást tartsanak az 5 éves működése alatt mindent teljesen tönkretevő Metalcom leváltására”.

„Klubunk soha nem tapasztalt mélységben van. A csapat közelebb a harmadosztályhoz, mint az elsőhöz. Milliárdos adósságot halmoztak fel, a dolgozók és a beszállítók fizetése rendszeresen késik. A klub tulajdonosai nem jelennek meg a meccseken, nem nyilatkoznak a kialakult helyzetről, kerülik a nyilvánosságot, egyáltalán nem ismertek a jövőbeli szándékaik. A kilábaláshoz új tulajdonosra van szükség” – olvasható az esemény oldalán. „A foci a játék, a Kispest nem” – zárul az esemény meghívója.