Putyin tanácsadója szerint Magyarország kész feléleszteni a kulturális kapcsolatokat az orosz intézményekkel

POLITIKA
március 11., 18:15

Magyarország, Szerbia és a boszniai Szerb Köztársaság kész a kulturális kapcsolatok fejlesztésére Oroszországgal – közölte az orosz elnök nemzetközi kulturális együttműködési tanácsadója Bécsben, az említett térségekben folytatott tárgyalásairól beszámolva.

Mihail Svidkoj azt mondta: „Manapság ha európai államokról beszélünk, akkor sok minden függ az adott ország vezetésének politikai álláspontjától. Ebben az értelemben a nemrég Magyarországon tett látogatásom, ahol különböző minisztériumok és kulturális intézmények képviselőivel találkoztam, megmutatta, hogy Magyarországon készek feléleszteni a kulturális kapcsolatokat főként az orosz intézményekkel, és nem pedig az orosz kultúra magánszektorban található képviselőivel.”

Vlagyimir Putyin elnök és Mihail Svidkoj volt kulturális miniszter a New York-i Guggenheim Múzeumban 2005. szeptember 14-én.
photo_camera Vlagyimir Putyin elnök és Mihail Svidkoj volt kulturális miniszter a New York-i Guggenheim Múzeumban 2005. szeptember 14-én. Fotó: Alekszej Panov/AFP

Vlagyimir Putyin tanácsadója szerint hasonló a helyzet Szerbiával és a boszniai Szerb Köztársasággal is, de Szlovákia vezetése is nyitott a párbeszédre, hogy helyreállítsák a kulturális együttműködést. Svidkoj Ausztriából Szlovákiába készül továbbutazni. (MTI)