A George Clooney-t lesoroskatonázó Farkas Örs ül Varga Judit helyére a parlamentben

belföld
március 12., 19:35

Farkas Örs lett az országgyűlési képviselői mandátumáról a kegyelmi botrány miatt lemondott Varga Judit utódja a parlamentben.

Mivel Varga a Fidesz-KDNP közös listájának 30. helyről jutott mandátumhoz, így a jelölés joga a pártszövetséget illette. Farkas 2022-ben a pártlista 162. helyén szerepelt.

A 35 éves Farkas csillaga meredeken emelkedik, írtuk 2022-ben, amikor helyettes államtitkárrá nevezték ki.

A Budapesti Corvinus Egyetemen diplomázott közgazdászként 2010-ben, és azonnal állást kapott az Országgyűlés Hivatalában, majd dolgozott a MÁV Zrt.-nél és az MFB-nél. A tűz közelébe 2016-ban került: a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ vagyongazdálkodási igazgatója lett. Kocsis Máté futtatta fel, egy évre rá már az akkori polgármester kabinetfőnöke volt.

2019-től Farkas az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány, egy sokadik vonalban működő kormánypárti elemzőintézet igazgatója lett.

Farkast 2020. február 5-én nevezték ki a Rogán-minisztérium alá rendelt Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivőjének, miniszteri biztosi pozícióba. Rogán Antal és Kocsis Máté együtt mozognak, és szövetségesként ismertek kormányzati körökön belül, így a frakcióvezető egykori titkárának kinevezése nem volt váratlan.

A nyilvánosság a koronavírus-járvány idején ismerte meg Farkast, akinek akadtak gondjai a szerepléssel. Első ATV-s fellépése rögtön nagy karriert futott be, miután szóvivő létére alig tudott épkézláb módon kérdésekre válaszolni.

link Forrás

Előfordult, hogy a nemzeti konzultáció témáival sem volt tisztában, máskor azért magyarázkodhatott, mert maszk nélkül pózolt járvány idején a Groupama Arénában. „Beszélő fejként” utoljára 2020 novemberében villant meg, amikor George Clooney-ról Soros-katonaként beszélt, miután a színész Orbán Viktor politikáját negatív példaként említette egy interjúban.

Ezek után alig várjuk a parlamenti felszólalásait.