„Pontatlan és féligazságokat tartalmazó megjegyzések” miatt kifogásolt egy Magyar Nemzet-cikket Cser-Palkovics András

sport
március 13., 12:55

„Mély megdöbbenéssel olvastam a jegyzetét” – te se hitted volna, ugye, hogy kormánypárti polgármester valaha ilyen szöveggel kezdjen egy kommentet egy Magyar Nemzet-cikk alatt? De a székesfehérvári Cser-Palkovics András szerdai reggeli hozzászólásával onnan érte támadás a kormánylapot, ahonnan talán legkevésbé várták.

link Forrás

De mivel lehetett ennyire felbosszantani egy fideszes polgármestert? Természetesen a jégkoronggal. Ahogyan Szijjártó Péter aligha hagyná, hogy egy kormánylapban beleszálljanak Lavrov barátja külpolitikai vagy Dzsudzsák Balázs labdarúgói kiválóságába, ahogy Körmenden annyira szent tehén a kosárlabda, hogy egy egykori bajnoki címre évtizedes politikai karriert lehessen építeni, úgy Székesfehérváron senki nem viseli el, ha a jégkorongot bántják.

Márpedig Novák Miklós, a kormánylap szerzője ezt tette. Hogy a polgármestert idézzük: „pontatlan és féligazságokat tartalmazó megjegyzéseket tett” a fehérvári hokira. A cikk úgy kezdődik egyébként, hogy belerúg egyet a fehérvári hokiba, mondván: „az évek során valahogy kihullott a magyar sport fókuszából” (a magyarnál sokkal erősebb osztrák bázisú bajnokságban szerepel évek óta, és ahogyan az osztrák liga valamennyi csapatának, de ahogy a magyar bázisú magyar-erdélyi Erste Liga valamennyi csapatának is, sok légiósa van), a meccseit kevesen látogatják, és a mostani csapat, az olyan játékosok, mint Fournier, Campbell és Atkinson, „nemhogy Ocskay és Palkovics, de Sarauer és Banham örökébe sem” léphetnek.

Cser-Palkovics a kommentjében érthetetlennek nevezi „azt az érzéketlenséget”, hogy pont akkor ír a Magyar Nemzet hokikritikus cikket, „amikor a Volán sorsdöntő és kiélezett mérkőzéseket vív a rájátszás negyeddöntőjében”, ami kicsit komikusan hat, mintha Fournier, Campbell és Atkinson vagy a fehérvári csapat bármely más játékosának teljesítményét egy kormánylap véleménycikke határozná meg. Az tény ugyanakkor, hogy a fehérváriak az idei alapszakaszban ismét 2. helyen végeztek, így jövőre ismét Bajnokok Ligája-szereplők lehetnek, és a meccseiket szinte mindig telt ház előtt játsszák.

A különös párbeszédben egyébként a cikk szerzőjének és az arra kritikusan reagáló polgármesternek is vannak (rész)igazságai. A magyar hokinak kétségkívül vannak súlyos problémái, a sportágba áramló, a korábbinál sokkal több pénz nem járt együtt automatikusan a színvonal javulásával, a klubvezetők és a környezet, mondjuk úgy, nem mindig tudtak felnőni a több pénzzel együtt járó lehetőségekhez és feladatokhoz. De ennek a cikknek nem is ez a tárgya, hanem az, hogy kiderült: mi az, amit egy Cser-Palkovics András még a Magyar Nemzettől se visel el.