Kovács Gergely szerint a Momentum ki akar hátrálni a hegyvidéki előválasztásból

POLITIKA
március 15., 22:53

Hiába adott második nekifutásra zöld lámpát a XII. kerületi előválasztásnak a Magyar Kétfarkú Kutyapárt (MKKP) taggyűlése, Kovács Gergely szerint lehet mégsem lesz előválasztás. A párt társelnöke erről péntek este beszélt a Partizánban.

Kovács kedden azt mondta a 444-nek, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) miatt elképzelhető újabb fordulat az előválasztás kérdésében, bár bízik benne, hogy ez nem így lesz. A fordulat azonban időközben bekövetkezett.

Kovács legújabb interjújában arról beszélt, hogy az MKKP és a Momentum alapból kihagyta a DK-t az előválasztási tárgyalásból, mert úgy számoltak, hogy a párt így majd nem tud mit csinálni, és kénytelen lesz elfogadni a feltételeiket.

Jelenleg azonban „a DK azt mondja, hogy ez neki nem jó. És most már a csodálatos Momentum is azt mondja, hogy neki sem jó valószínűleg. Legalábbis ebben a formában, ahogy eddig akartuk".

Kovács Gergely
photo_camera Kovács Gergely Fotó: Bankó Gábor/444

Kovács viszont elmondta, hogy mindenképpen elindul az önkormányzati választáson. Akár lesz előválasztás, akár nem. Azért bízik benne, hogy lesz.

Az eddig ismert előválasztási megállapodás szerint a győztes polgármester-jelölt pártja 8 körzetben indíthat képviselő-jelöltet, a többieknek pedig 4 körzet marad. Kompenzációs listát a választási szabályok szerint csak 8 képviselő-jelölt esetén lehet állítani, így csak az előválasztáson győztes polgármester-jelölt pártjának lenne listája az ellenzéki pártok közül.

Az MKKP egyébként története eddigi legnagyobb válságát élte meg az elmúlt egy hétben. Belső konfliktusairól ebben a cikkben írtunk bővebben.