Marco Rossi a 444-nek: Amíg a fiúk követnek, én maradok

sport
március 18., 04:58
  • A magyar focista fő baja: a mentalitás.
  • A magyar futball fő baja: az utánpótlás.
  • Továbbjutni a német-svájci-skót csoportból: álom.
  • A legnagyobb élő edző: Carlo Ancelotti.
  • Védelem a futballokos politikusoktól: Csányi Sándor.
  • Interjúnk a szövetségi kapitánnyal a telki edzőközpontban.

444: Nemrég a Napoli szerződtette Francesco Calzonát, a szlovák válogatott szövetségi kapitányát vezetőedzőként, aki most egyszerre irányít két csapatot. Ismerik egymást? Gratulált neki a Juventus legyőzéséhez?

Marco Rossi: Van egy barátom, akinek Pozzuoliban van étterme, Nápoly külvárosában, ahol élünk, amikor Olaszországban vagyunk. 2022 őszén egy nap felhívott, hogy Calzona, akit épp kineveztek szlovák szövetségi kapitánynak, szeretné kikérni a tanácsomat egy-két kérdésben. Francescóval azóta rendszeresen beszélünk, UEFA szervezésű eseményeken is összetalálkoztunk már, tanácsot is adtam neki néhány dologban, de persze nem taktikai, inkább kulturális kérdésekben. Megbeszéltük, hogy legközelebb, amikor utazom haza, együtt vacsorázunk.

444: Meghívta a Stadio Maradonába?

MR: Egyelőre csak vacsorázni, de ki tudja, még az is lehet. Bár őszintén szólva nem szeretem a nápolyi stadiont. Annyira messze van a nézőtér a lelátótól, hogy alig élvezhető a meccs. Egyszer kimentem megnézni Szoboszlai Dominikot a Napoli ellen, de képtelen voltam szemmel követni, annyira távolról láttam csak, merre mozog. Mikor legközelebb játszott Nápolyban, már ki se mentem, inkább otthonról néztem a meccset, és utána beszéltünk.

444: A Napolinak szurkol Olaszországban?

MR: Mivel a város mellett élünk, az egész családom napolis, és most már én is elég napolis vagyok. De szurkolok a Torinónak is, mert a közelben nőttem fel. Kötődöm a Bresciához is, ahol öt évet játszottam. Szóval nehéz. Főleg, mert közben a magyar válogatott szövetségi kapitánya vagyok. Szóval leginkább a magyaroknak szurkolok.

444: El tudja képzelni, hogy Calzonához hasonlóan párhuzamosan vezessen egy nemzeti válogatottat és egy klubcsapatot?

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.