Korrupciógyanú miatt indított eljárást a szlovák ügyészség Gyimesi György ellen

POLITIKA
március 19., 17:27

A szlovákiai választások előtt Gyimesi György a 2020-ban nyertes szlovák populista párt, az Egyszerű Emberektől igazolt a Magyar Szövetségbe, aminek az alelnöke lett. A migrációról, Sorosról, a szuverenitásról alkotott elképzelései nem állnak távol sem Robert Ficóétól, sem Orbán Viktorétól.

photo_camera Gyimesi György Fotó: Bankó Gábor/444

Gyimesi ellen pár napja közbeszerzés befolyásolása miatt indított eljárást a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA), írja a Napunk az Aktuality.sk alapján. Az eljárás egy olyan ügy miatt indult, ami akkor történhetett, amikor Gyimesi még Kassa megyének dolgozott. Az őt megkereső újságírónak Gyimesi azt mondta, nem tudja, milyen ügyről van szó. „Én a megyén két hónapot dolgoztam, rendes alkalmazott voltam és nem is döntöttem különösen nagy dolgokról. Azt hiszem, 50 ezer eurós nagyságig” - mondta.

A Plus 7 dní emlékeztet arra, hogy amikor 2020-ban Gyimesi Xenon nevű cége 200 ezer eurós uniós támogatást kapott, majd mikor képviselő lett, az anyja lett a cég vezetője. Az uniós pénzek menedzselésével foglalkozó cég Kassa Megye Önkormányzatával is kapcsolatba került, ahol a közbeszerzések ellenőrzése lett volna a feladata.