Hadházy Ákos szerint vagy nincs több bizonyíték, vagy Magyar Péter megijedt

POLITIKA
március 26., 09:35

„Korábban több felvételről és miniszterEK beszélgetéséről volt szó. Ehelyett egy Varga Juditot csőbe húzó felvételt hallottunk” – írja a Magyar Péter-féle hangfelvételt kommentálva Hadházy Ákos. Az ellenzéki politikus szerint „vagy nincs több bizonyíték, vagy a Diákhitel Központ korábbi vezérigazgatója megijedt (erre persze nyilván van is oka), vagy a további bizonyítékokat későbbre tartogatja.”

Hadházy arra számít, hogy ezt a felvételt Polt Péter legfőbb ügyész simán el fogja intézni annyival, hogy a „jó miniszter asszony” tévedett, nincs bizonyíték arra, hogy igazat mondott, nem is tudják, miért mondott ilyet. „Hacsak nincs az ügyészségen belül egy hős, ezt a feladatot simán abszolválják, ahogy ezt már annyiszor megtették.”

A képviselő szerint ennek ellenére a felvétel újabb, nagyon fontos bizonyíték a rendszer romlottságára. Az viszont kérdés, hogy azokat, akiket az eddigi bizonyítékok nem győztek meg a maffiaállam működéséről, át tudja-e fordítani.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Hadházy úgy látja, az, hogy a sztorinak mekkora lesz a politikai hatása, leginkább attól függ, hogy mennyi emberhez jut el a híre. „Orbánt soha nem az érdekli, hogy kiderül-e az igazság, hanem hogy hány emberhez jut az el – írja. – A propagandagépezet már sokszor bizonyította, hogy képes milliók elől elhallgatni az igazat, zajkeltéssel elterelni róla a figyelmet, vagy éppen »megmagyarázni«, hogy a »baloldal még rosszabb lenne«. Nem érdekli őt, ha kétmillióan hallanak valamiről, ha nyolcmillióan nem, vagy csak éppen-éppen, azt is »magyarázva«.”

Az, hogy lesz-e mégis valódi változás, szerinte attól függ, mikor ismerik fel tömegek, hogy amíg propagandagépezet létezik, nem beszélhetünk valódi választásokról, és addig szinte lehetetlen választáson leváltani a kormányt. Ha tömegek akarják, megváltoztathatók a játékszabályok.

„Persze egy DEMOKRÁCIÁBAN lemondana, vagy legkésőbb a választáson megbukna a kormány. De ez NEM demokrácia! Tegyünk érte, hogy az legyen, ettől a videótól is inspirálva!” – zárja a bejegyzését Hadházy Ákos.