Börtönt kértek a Hermosót kéretlenül megcsókoló Rubialesre

külföld
március 27., 20:07

A spanyol győzelemmel zárult nyári női focivébédöntő utáni erőszakos csókja és a játékosok fogdosása miatt indított eljárásban két és fél év börtönt kértek az ügyészek Luis Rubialesre, a Spanyol Labdarúgó-szövetség volt elnökére. A vád szexuális erőszak és kényszerítés. A két cselekményért összesen két és fél év börtönbüntetés jár.

Marta Durantez ügyész a korábbi edzőt, a jelenlegi sportigazgatót és a szövetség marketingvezetőjét is megvádolta, szerinte kényszerítették a válogatott Jenni Hermosót, hogy vallja azt: a csók közös megegyezésen alapult. Ha az ellenük felhozott vád beigazolódik, akár 18 hónap börtönbüntetést is kaphatnak.

A vádlottaknak összesen 100 ezer euró (közel 40 millió forint) kártérítést is fizetniük kell a vádirat szerint.

Rubiales ellen távoltartási végzést is kért az ügyész, Hermosót 200 méteren belülre nem közelítheti meg, a következő hét és fél évben kapcsolatba nem léphet vele.

Rubiales kéretlen csókja
photo_camera Rubiales kéretlen csókja Fotó: FRANCK FIFE/AFP

Rubiales ellen egy másik ügyben is nyomoznak. A szerdán kipattant ügy a spanyol szövetség Szaúd-Arábiával kötött szerződés körül forog, aminek értelmében a spanyol Szuperkupa új formátumban megrendezett négyes döntőjét az Öböl-országba vitték. Ez Rubiales és a visszavonulása óta sportvállalkozásokkal foglalkozó egykori Barcelona-hátvéd Gerard Piqué közös bizinisze volt.

(BBC)