Magyar Hang: Vitályos Eszter lesz az új kormányszóvivő

POLITIKA
március 28., 13:43

A Magyar Hang értesülése szerint Vitályos Eszter lesz az új kormányszóvivő. Vitályos jelenleg a Fidesz országgyűlési képviselője, egyben Csák János kulturális és innovációs miniszter helyettese.

Vitályos Eszter
photo_camera Vitályos Eszter Fotó: Lakatos Péter/MTI/MTVA

A kormányszóvivői pozíció azután üresedett meg, hogy a budapesti Fidesz bejelentette, Szentkirályi Alexandra kormányszóvivőt indítja a fővárosi főpolgármester-választáson.

Vitályos 2014 és 2018 között a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára volt, majd az Emberi Erőforrások Minisztériumában folytatta a munkát ugyanebben a pozícióban. A parlamentbe 2021-ben került be L. Simon László helyére.

A 2022-es országgyűlési választáson egyéni mandátumot szerzett a szentendrei választókerületben. A kampányban az egyik állami program laptopjait osztotta szét egy szentendrei gimnáziumában. A választási bizottság határozatban állapította meg, hogy a fideszes jelölt jogsértést követett el, de a bírság kiszabását már nem tartották indokoltnak.

Helyreigazítás

A cikkünk „tévesen állítja, hogy az említett választási ügyben dr. Vitályos Eszter Zsuzsanna jogsértést követett el. A cikkben hivatkozott országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottsági döntésével szemben benyújtott fellebbezés alapján ugyanis a Nemzeti Választási Bizottság a Választókerületi Bizottság 13/2022. (II. 22) számú határozatát megváltoztatta és megállapította, hogy a sérelmezett tevékenység nem szabálysértő. A felülvizsgálati kérelem alapján eljáró Kúria a határozatában a Nemzeti Választási bizottság döntését helybenhagyta. Így jogerős bírósági döntés állapította meg, hogy dr. Vitályos Eszter Zsuzsanna, a az említett választási ügyben nem követett el jogsértést.”