Két évvel a járvány kezdete után a kormány a választásokra időzítette, hogy 120 ezer notebookot osszon szét az iskolákban

POLITIKA
2022 február 16., 12:21
comments 17

Bár a kormány béremelés helyett ellehetetlenítő rendelettel reagált a tanárok sztrájkjára (ami ellen több iskolában is polgári engedetlenséggel tiltakoznak), most mégis meglett a megoldás arra, hogyan lehet vidám kampányfotókat készíteni az iskolákban.

Vitályos Eszter állami laptopot osztva kampányol egy szentendrei gimnáziumban
photo_camera Vitályos Eszter, a helyi fideszes jelölt 238 notebook vitt a szentendrei Móricz Zsigmond Gimnáziumba Fotó: Vitályos Eszter/Facebbok

Az Emmi uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára, Vitályos Eszter, aki egyben a Pest-3-as körzet fideszes képviselőjelöltje is, szerdán Szentendrén jelentette be, hogy a kormány a digitális oktatásstratégiája keretében első körben

február 15-e és március 31-e között 120 ezer notebookot oszt szét országosan, több mint 33 milliárd forint értékben pedagógusoknak és diákoknak.Vitályos Eszter a szentendrei Móricz Zsigmond Gimnáziumban - 238 notebook átadása előtt - azt mondta, a kormány elkötelezett amellett, hogy a digitális eszközöket be kell vinni az iskolákba, és hogy a digitális kompetenciák fejlesztését sosem szabad abbahagyni.

Hozzátette, hogy az első körben kiosztott notebookokat a 9. évfolyamon tanuló diákok és a köznevelési intézmények azon pedagógusai kapják, akik eddig még nem kaptak hordozható informatikai eszközöket személyes használatra. „Hiszem, hogy a magyar kormány által beszerzett eszközök hozzájárulnak egy olyan modern oktatási környezet kialakításához, amely a térség megtartó erejét is növeli” - tette hozzá az államtitkár.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.