A tanári kar közel háromnegyede tagadta meg a munkát szerdán a Budaörsi Illyés Gyula Gimnáziumban

február 16., szerda 11:10
6

A 68 fős tantestület 48 tagja tagadta meg szerdán a munkát a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium Szakgimnázium és Technikumban. Intézményük a harmadik a héten, ahol polgári engedetlenséggel tiltakoznak a kormány múlt pénteken megjelent rendelete ellen, amely gyakorlatilag ellehetetleníti, hogy sztrájkolhassanak a pedagógusok. Hétfőn a Kőbányai Szent László Gimnázium tizenkét tanára tagadta meg a munkát, kedden pedig a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium húsz tanára tett így.

Az Illyés Gyula gimnázium tanárai közleményükben azt írják, a pénteki rendelet „az esetleges sztrájkot a tényleges érdekérvényesítésre alkalmatlanná teszi”.

„A polgári engedetlenségi akciónk azt jelenti, hogy nem vesszük fel a munkát, nem folytatunk oktatási, nevelési tevékenységet. A figyelemfelkeltő akcióban való részvételünkről NEM tantestületként, hanem egyénenként, jogtudatos állampolgárként döntöttünk, tettünk ránk nézve hátrányos következményeit vállaljuk.

Akciónk sem az iskolánkat felügyelő és irányító tankerület, sem az iskolánk vezetősége ellen nem irányul. Elsősorban tanítványaink és a következő generációk érdekeiket szem előtt tartva cselekszünk.

Kötelességünknek érezzük, hogy kiállásunkkal is felhívjuk a figyelmet alaptörvénybe foglalt jogainkra, valamint az oktatás kiemelt fontosságára.”

A mai akcióról készült videónkat délután láthatják majd.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt