Vitályos Eszter lesz az új kormányszóvivő

POLITIKA
március 28., 21:05

Vitályos Eszter lesz az új kormányszóvivő. A hírt a fideszes országgyűlési képviselő jelentette be az Instagramon.

A kormányszóvivői pozíció azután üresedett meg, hogy a budapesti Fidesz bejelentette, Szentkirályi Alexandra kormányszóvivőt indítja a fővárosi főpolgármester-választáson.

Vitályos azt írta, nagy megtiszteltetés számára, hogy Orbán Viktor miniszterelnök felkérte a Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkárság vezetésére, egyúttal a kormányszóvivői feladatok ellátására.

A felkérést elfogadta, ami azt is jelenti, hogy miniszterhelyettesi megbízatása véget ért a Kulturális és Innovációs Minisztériumban. Csák János új helyettese Zsigó Róbert lesz.

Vitályos Eszter
photo_camera Vitályos Eszter Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Vitályos azt írta, hogy országgyűlési képviselői pozícióját megtartja. A politikus a 2022-es országgyűlési választáson egyéni mandátumot szerzett a szentendrei választókerületben. A kampányban az egyik állami program laptopjait osztotta szét egy szentendrei gimnáziumában. A választási bizottság határozatban állapította meg, hogy a fideszes jelölt jogsértést követett el, de a bírság kiszabását már nem tartották indokoltnak.

Helyreigazítás

A cikkünk „tévesen állítja, hogy az említett választási ügyben dr. Vitályos Eszter Zsuzsanna jogsértést követett el. A cikkben hivatkozott országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottsági döntésével szemben benyújtott fellebbezés alapján ugyanis a Nemzeti Választási Bizottság a Választókerületi Bizottság 13/2022. (II. 22) számú határozatát megváltoztatta és megállapította, hogy a sérelmezett tevékenység nem szabálysértő. A felülvizsgálati kérelem alapján eljáró Kúria a határozatában a Nemzeti Választási bizottság döntését helybenhagyta. Így jogerős bírósági döntés állapította meg, hogy dr. Vitályos Eszter Zsuzsanna, a az említett választási ügyben nem követett el jogsértést.”