Magyar Péter nem cáfolja Varga Judit vádjait, de azt állítja, volt felesége többször megütötte őt, „hol ököllel, hol lábbal”

POLITIKA
március 29., 09:54

Magyar Péter másfél nap hallgatás után reagált Varga Judit frizbis interjúrára, amiben volt felesége arról beszélt, hogy nárcisztikus férje évekig verbálisan bántalmazta őt.

Magyar a bejegyzésében semmit sem tagadott Varga vádjaiból. Sem azt, hogy terhes feleségét nekilökte egy ajtónak, sem azt, hogy egy veszekedés után késsel a kezében mászkált a lakásban, és azt sem, hogy bezárta feleségét egy szobába, ahonnan aztán a gyereke szabadította ki.

Utóbbi esetről azt írta Magyar, sokszor zárva maradt az ajtó, amikor veszekedtek, hogy a gyerekek ne menjenek be. „Volt, hogy a békülés után is így maradt:)" – írja.

Magyar utalt Varga azon állítására is, miszerint beült felesége autójának hátsó ülésére, hogy megakadályozza a távozását egy vita után, és elismerte, hogy valóban történt ilyen eset.

Magyar ugyanakkor hangsúlyozza, hogy sosem ütötte meg volt feleségét. Varga viszont állítása szerint sokszor megütötte őt, „hol ököllel, hol lábbal”. Volt, hogy tanúk előtt, máskor zárt ajtók mögött.

Varga Judit igazságügyi miniszter férje társaságában az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) zárómiséjén a Hõsök terén 2021. szeptember 12-én.
photo_camera Varga Judit igazságügyi miniszter férje társaságában az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) zárómiséjén a Hõsök terén, 2021. szeptember 12-én Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Magyar azt írja, őt úgy nevelték, hogy a házastársi vitákat az ember nem teregeti ki a nyilvánosság előtt. Eddig igyekezett is ennek megfelelően eljárni.

Magyar szerint Varga interjújának az volt a célja, hogy a rogáni propaganda elterelje a figyelmet a valódi jogi és politikai kérdésekről, és lehúzza az ügyet a bulvár mocsarába.

Varga szerda este Hajdú Péter Frizbi című műsorában beszélt Magyar Péterről és a házasságukról. Bár a műsor elején Hajdú azt ígérte, nem propagandainterjú lesz, végül a kegyelmi ügyre és a Völner-ügyre sem kérdezett rá. Másnap azt mondta a 444-nek, azért, mert a Frizbi bulvárplatform, ami ezt nem tette lehetővé.