Lizzo: „Nem erre a szarra vállalkoztam. Kilépek!”

külföld
március 30., 08:10

„Elegem van abból, hogy el kell viselnem, hogy mindenki meghurcol a való életben és az interneten” - írja Lizzo legújabb instagram posztjában. „Csak zenét akarok csinálni, boldoggá tenni az embereket, és segíteni, hogy a világ egy kicsit jobb legyen. De kezdem úgy érezni, hogy a világ nem akar engem”. A szöveg végén pedig kijelenti:

„Nem erre a szarra vállalkoztam. Kilépek!”

Lizzo, akinek a hivatalos neve Melissa Jefferson, a 2010-es évek végén olyan kislemezekkel vált népszerűvé, mint a Truth Hurts és a Good as Hell. Testalkata és megjelenése a testpozitivitás-mozgalom hősnőjévé tette, de egyben a kövérséget megszégyenítő kommentek és online gúnyolódások tárgyává is tette.

Az énekesnő aztán tavaly nyáron került reflektorfénybe, amikor kiderült, az énekesnővel, tánccsapatának kapitányával, illetve menedzsmentjével szemben keresetet nyújtott be három volt táncosa, akik azzal vádolták, hogy túlhajszolta és nem kívánt szexuális helyzetekbe kényszerítette őket, egyikőjüket pedig „megszégyenítette” a súlya miatt. Minderről ebben a cikkben írtunk hosszan.

Lizzo és táncosai
photo_camera Lizzo és táncosai Fotó: MAIRO CINQUETTI/NurPhoto via AFP

Lizzo a botrány közepén arra kérte a bírókat, hogy utasítsák el a kereseteket, tagadta a vádakat. Idén februárban azonban egy bíró elutasította kérelmét a volt táncosok által benyújtott ügyben. Most pedig úgy tűnik, kilép a zeneiparból.

(Guardian)