Szijjártó Péter egy Teqball-asztallal ajándékozta meg a NATO-t Brüsszelben

POLITIKA
április 04., 16:19

A külgazdasági és külügyminiszter Teqball-asztalt adott át a NATO-nak az észak-atlanti szövetség alapításának 75. évfordulója alkalmából Brüsszelben.

Szijjártó Péter az átadás után emlékeztetett rá, hogy ma van a világtörténelem legsikeresebb és legerősebb védelmi szövetségének születésnapja, márpedig ilyenkor nem illik üres kézzel érkezni.

photo_camera Fotó: Szijjártó Péter/Facebook

Szijjártó a beszédében azt mondta, valódi magyar innovációról van szó, ami azon az őrült, de egyedi ötleten alapul, hogy meggörbítettek egy pingpongasztalt, és ezáltal új sportágat teremtettek. (Szijjártó évek óta aktívan támogatja Gattyán György vállalkozását, rendszeresen visz magával külföldre ajándékba Teqball-asztalt.)

Bárki, aki látott már Teqball-mérkőzést, az valószínűleg egyetért azzal, hogy rendkívüli módon szórakoztató a játék, amihez különleges képességekre van szükség, és ezeket a képességeket a játék tovább is fejleszti – mondta Szijjártó, aki szerint ezért nem is véletlen, hogy világszerte az élvonalbeli futballcsapatok egyre gyakrabban használnak Teqball-asztalt készségfejlesztésre.

A világ jelenleg nem a legjobb időszakát éli, különösen igaz ez a biztonsági szervezetekben dolgozók számára, „a jelenleg zajló háború a mindennapi életünket mérgezi, épp ezért ki vagyunk éhezve a jó hírekre, az örömre és a szórakozásra, és a Teqball mindezt egyértelműen megadja” – mondta.

Végezetül azt kívánta a NATO minden dolgozójának, hogy leljék nagy örömüket a játékban, ami talán a feszültség oldására is alkalmas lehet. (MTI)