400 millióért vesznek Teqball pályákat a szakképzési centrumoknak

POLITIKA
2022 augusztus 11., 07:42
comments 18

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal közzététel nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárás keretében rendelte a Teqball pályákat. A versenyeztetés azért maradt ki, mert az áru kizárólagos jogai a Teqball Kft tulajdonában vannak - írja a Napi.hu.

A cég 750 Teqball pályát szállíthat a szakképzési centrumok részére nettó 393 millió forint értékben. Az eljárást lezáró döntést augusztus 3-án hozta meg az ajánlatkérő.

A Teqball Kft. Gattyán György pornómilliárdos meglehetősen veszteséges biznisze: a tavalyi évet 2 milliárd 107 millió forint nettó árbevétel mellett 2 milliárd 72 millió adózás előtti veszteséggel zárta.

Gattyán György a 2022-es országgyűlési választások előtt alig három hónappal beszállt a politikai küzdelembe, és megalapította a sokak által kamupártnak tartott Megoldás Mozgalmat. Pártja végül elérte az egy százalékot, így jogosultak lettek az állami támogatásra, ami azt jelenti, hogy nem kell visszafizetniük a kampányra kapott állami támogatást, és hogy a jövőben is jogosultak a költségvetési támogatásra.

A Teqball rengeteg állami támogatást kapott, Szijjártó Péter rendszeresen népszerűsíti közösségi oldalain is, legutóbb áprilisban lelkendezett róla Facebookon.

Júniusban a 24.hu írta meg, hogy azok a vállalatok, melyek „hitelt érdemlően” bizonyítani tudták, hogy káruk keletkezett abból, hogy az Egyesült Királyság kilépett az EU-ból, összesen 22 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhattak. Ezt a pénzt az Európai Unió három év alatt fizette volna ki, de a magyar kormány úgy határozott, előfinanszírozza. A nyertesek között volt Gattyán cége is, ők 255 millió forintot nyertek a brexitalapból.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.