BDPST Group: Tiborcz István nem tervezett és nem is tervez befektetni a Sparba

gazdaság
április 05., 09:17

„Sem a BDPST Group, sem tulajdonosa, Tiborcz István nem tervezett és nem is tervez befektetni a SPAR kiskereskedelmi láncba” – közölte Tiborcz István cége, a BDPST Group, miután a VSquare hírlevele arról írt, hogy több mint egy éve a Rahimkulov család, nemrég pedig Orbán Viktor veje, Tiborcz István próbálta megvenni a magyarországi Spart, de az osztrák tulajdonosok mindkét ajánlatot visszautasították.

A Telex azt írja, a BDPST Group szerint a korábbi cikkben megjelent információk valótlanságokat tartalmaznak, és „a múltban sem történt e tárgyban semmilyen ajánlattétel, vagy egyeztetés a részükről. Minden alapot nélkülöz ezzel ellentétes információ terjesztése”.

A Spar március elején panaszolta be Magyarországot az Európai Bizottságnál a kiskereskedelmi különadó miatt. A cég osztrák anyavállalatának vezetője, Hans Reisch később azt mondta: „Viszonylag nyíltan azt mondták nekünk, hogy ha az állam részesedést szerezne a vállalatunkban, akkor sokkal könnyebb lenne a helyzet.” A kormány előbb alaptalannak nevezte, hogy nyomást gyakorolnának a Sparra, majd Lázár János építési és közlekedési miniszter azt mondta: „Most, hogy az osztrák fűszeres-közértes, a Spar így viselkedett, felvetettem a kormányban, hogy ne tűrjük tovább a hazudozást, alaptalan állításokat tőlük, s inkább vegyük meg őket szőröstül-bőröstül. (…) A cég meg fogja fizetni az árát annak, amit az elmúlt napokban tett.”