Mégis lesz orvosi ügyelet Tahitótfalun

Egészségügy
április 05., 05:53

A nyári időszakra visszaköltözik az orvosi ügyelet Tahitótfalura, ezt Vitályos Eszter nem sajtónyilvános keddi szentendrei fórumán közölte Győrfi Pál a Népszava szerint.

Vagyis a jelek szerint a kormányzatra hatott a civilek illetve a pomázi és a szentendrei polgármesterek tiltakozása. Igaz, a Népszava szerint egyelőre nem ismertek az ellátás visszaállításának részletei, így nem tudni, hogy milyen időszakban, milyen ellátásért mehetnek majd az ügyeletre a Dunakanyarban élők.

Tahitótfalun és a környező településeken év elején indult aláírásgyűjtés, hogy a Dunakanyarban megmaradjon a tahi orvosi ügyelet, miután kiderült, hogy az új ügyeleti rendszert februártól az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) koordinálja, ennek keretében pedig jelentősen csökkentették a háziorvosi és gyermekorvosi ügyeleteket.

A Népszava kérdésére, hogy meddig terjed a „nyári időszak”, a belügyminisztérium és az OMSZ azt válaszolta, ha elemzéseik megalapozzák, úgy időszakosan is indítani, működtetni fognak ügyeleti helyeket.