Nagy Márton behívatta a MOL vezetőit a magas üzemanyagárak miatt

belföld
április 08., 11:42

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az Indexnek azt nyilatkozta, hogy behívatta a MOL-t és a Magyar Ásványolaj Szövetséget egyeztetésre a növekvő üzemanyagárak miatt.

Szerdán ismét emelkedni fognak az üzemanyagárak, pedig Nagy Márton korábban azt mondta a lapnak, hogy a kormánynak megállapodása van a Magyar Ásványolaj Szövetséggel: „ennek értelmében az üzemanyagáraknak a régiós középmezőnybe kell tartozniuk”. Jelenleg Magyarországon a régióban a harmadik legdrágább az üzemanyag.

Nagy azt nyilatkozta:

„Most úgy látjuk, van itt egy elcsúszás. Ezért a hét második felére behívtam egyeztetésre a MOL-T és a Magyar Ásványolaj Szövetséget, hogy a korábbi megállapodásunkat hogyan képzelik el. A további lépés ennek a beszélgetésnek a következménye, függvénye lesz. Erről majd tájékoztatjuk külön a médiát.”

Amikor a lap arról kérdezte, hogy miért nem hagyja a kormány, hogy piaci alapon működjön az üzemanyag beárazása, Nagy azt felelte: „Van benne profittartalom és sok más elem. Amikor tárgyalunk, akkor ezeket a tényezőket – többek között a profitmarzsokat – vizsgáljuk, hogy indokolt-e, és ezek más szomszédos országokban hogyan alakulnak.”