Újabb 2 pontot vontak le az Evertontól

futball
április 08., 13:31

Az Evertont újabb 2 pont levonással sújtották a Premier League pénzügyi szabályainak legutóbbi megszegése miatt, ami hét mérkőzéssel a bajnokság vége előtt ismét a kieső zóna felé sodorta a csapatot.

Az Everton már korábban is kapott – az eredeti 10 pontot egy fellebbezés után csökkentve – 6 pont levonást a klub túlköltekezése miatt a 2021-22-es szezon végéig tartó, 3 éves időszakban.

A mostani büntetésre azután került sor, hogy az Evertonról megállapították, hogy túl sokat költött a 2022-23-ig tartó három szezonban.

Jordan Pickford, az Everton kapusa a Burnley elleni, április 6-i meccsen a liverpooli Goodison Parkban.
photo_camera Jordan Pickford, az Everton kapusa a Burnley elleni, április 6-i meccsen a liverpooli Goodison Parkban. Fotó: MI NEWS/NurPhoto via AFP

A liga profit- és pénzügyi fenntarthatósági szabályai szerint a klubok 3 év alatt legfeljebb 105 millió fontot veszíthetnek, különben szankciókkal kell szembenézniük.

Az Everton a 2020-21-es és a 2021-22-es szezonra már büntetést kapott, ami magyarázatot adhat arra, hogy miért csökkentették a második pontlevonást.

A levonás azt jelenti, hogy az Everton 27 ponttal a 16. helyre szorul a Brentford mögé, csak 2 ponttal megelőzve a 18. helyen álló Lutont.

A liverpooli Everton 1954 óta játszik az angol első osztályban. (WaPo)