Márki-Zay elfogadta Deutsch Tamás felhívását a vitára, bár nem érezte, hogy az neki is szólna

POLITIKA
április 09., 13:33

„Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Néppárt EP-listavezetője és a párt elnöke elfogadta Deutsch Tamás vitára való felhívását” – közölte a párt.

Márki-Zay Péter 2022. március 15-én Budapesten.
photo_camera Márki-Zay Péter 2022. március 15-én Budapesten. Fotó: Kőhalmi Péter/AFP

Márki-Zay azt mondta, Deutsch megszólításában ugyan nem érezte, hogy az neki is szólna, hiszen keresztény emberként sosem támogatott háborút, és nem tartja magát baloldalinak, de mivel mindig is a konstruktív, építő vita pártján állt, ezért elfogadja a kihívást, ha az élő közvetítéssel és független műsorvezetővel valósul meg, kizárva annak lehetőségét, hogy később manipulálják a felvételeket.

Deutsch egy Facebook-posztban írta azt, hogy: „Május 3-án ér véget az európai parlamenti választásokon induló pártok listaállítása. Ezután minden háborúpárti és dollárbaloldali listavezetővel kész vagyok vitázni. Diktafonnal és nadrágszíjjal is lehet jönni. Ennyi.”

Magyar Péter nagyon hamar oda is kommentelte, hogy: „A drogos, közpénzfaló bohócokat se Budapesten se Brüsszelben nem veszik komolyan. Ezért aztán sem beszélgetni sem vitatkozni nem érdemes velük. Ennyi.”

Magyar korábban azt mondta, szeretne vitázni a két pártvezetővel, „hiszen mindenki tudja, hogy a három oldal valójában kettő”, de még aznap kiderült, hogy a DK Gyurcsány Ferenc helyett Dobrev Klárát küldené a vitára, azzal az érveléssel, hogy EP-választás közeleg, a listavezető dukál egy ilyenre, és úgy fest, a Fidesznek is hasonló az érvelése.

Márki-Zay a minap a megafonos Bohár Dániellel vitázott emlékezeteset.