Maró szag terjeng a levegőben a rákosrendezői tűz után

belföld
április 09., 14:00

Orrfacsaró szagra ébredtek a környező kerületek a rákosrendezői tűz után: a Blikk szerint a kellemetlen, maró szag még kedd délben is érezhető volt a környéken.

Olvasóink felvételei szerint hétfő este tíz óra után tűz ütött ki a rákosrendezői vasútállomásnál, a Katasztrófavédelem szerint vasúti talpfák gyulladtak ki. A kormány itt tervez tízmilliárd dolláros arab befektetéssel mini-Dubajt, saját definíciója szerint új millenniumi városrészt építeni. A legfrissebb hírek szerint itt húznák fel Európa legmagasabb felhőkarcolóját is.

A területről készült márciusi drónfelvételeink itt láthatók.

A katasztrófavédelem munkatársai a lapnak azt mondták, a vizsgálatuk lakott területen határérték feletti veszélyes anyagot nem mutatott ki, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, de „a füst szagát a környéken érezni lehet”.

A tüzet összesen ötven tűzöltónak és tizenkilenc tűzoltóautónak hajnali kettőre sikerült megfékeznie. A helyszínen, nem messze a kigyulladt területtől egy gáztartály is volt, amit a tűzoltók mozdonnyal vontattak el. A vonatközlekedés éjfél után újraindult a területen, de a vonatok csak húsz kilométer per órás sebességgel haladhatnak.