Indulhat Magyar Péter pártja a választásokon

POLITIKA
április 11., 16:00

A Nemzeti Választási Bizottság nyilvántartásba vette csütörtök délután a TISZA – Tisztelet és Szabadság Pártot. Ez az a 2021-ben alapított egri párt, melynek színeiben Magyar Péter indulni tervez az EP- és az önkormányzati választásokon.

Az NVB egyhangúlag szavazta meg a nyilvántartásba vételt, de a döntés még nem jogerős. A hvg.hu beszámolója szerint a csütörtöki bizottsági ülésre online bekapcsolódott a Tisza Párt frissen kinevezett alelnöke, Magyar is, aki elmondta, hogy szeretné, ha a párt regisztrációjakor elfogadnák, hogy feltüntetik majd szavazólapon a mozgalma, a Talpra magyarok! logóját, és hogy a párt rövidített neve, a TISZA is szerepelne majd a szavazólapon. Ezt némi vita után elfogadták a tagok.

Magyar Péter szerdán kérte a Nemzeti Választási Bizottságnál, hogy vegyék nyilvántartásba a pártját. Magyar korábban csak az EP-választáson való indulást emlegette, ugyanakkor a szombati tüntetésen már feltűnt mellette Szigetszentmiklós polgármestere, Nagy János, ami arra utalt, hogy önkormányzati jelöltjeik is lehetnek. A korábban ismeretlen Tisza Pártról szerda este részletesebben is írtunk.