A szövetségi kapitány Milákról: Nem egy túlsúlyos amatőr jött vissza

sport
április 12., 10:41

„Nem egy túlsúlyos amatőr jött vissza” - mondta Milák Kristófról az úszóválogatott szövetségi kapitánya az Infórádiónak. Az úszó-ob-t értékelő Sós Csaba hozzátette: messzemenő következtetést még nem lehet levonni Milák idényéről, „mindenesetre örömteli, és a helyzet annál jóval jobb, mint amire előzetesen magam is számítottam, nem tagadom, egyéb szakemberek is”.

„Nem akarom én megkerülni a választ, de nem láttunk még ilyen szituációt, ami itt van. Senki nem látott, nem csak én, és semmiképp sem szokványos az, ahogy az olimpiára való felkészülését végiggondolta. (...) Volt már úgy, hogy ilyen időszakban jobbat úszott, de olyan is volt már, hogy ennél - hogy mondjam - súlyosabb állapotból, kőkeményen visszajött, gondolok arra, amikor a Covid idején masszívan elkapta a betegséget és 6-8 kilót lefogyott az izmából, és pár hét múlva rá úszott ugyanennyit, úgyhogy nincsen igazán hasonlítási alap, reméljük a legjobbakat”

- mondta.

photo_camera Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Nem végzett érdemi munkát hónapok óta, katasztrófális állapotban lehet, mint mikor „valaki eltöri a lábát, és a gyógyulás után leveszik a gipszet, vékonyabb lesz a lába, hiszen az izmok nem dolgozhattak addig,”

mondta még decemberben Milákról. Sós akkor úgy fogalmazott, hogy az „állóképesség nyolc-tíz nap után kezd elszállni, Kristóf pedig kihagyott fél évet. Ehhez hozzátenném, hogy a víz egy speciális közeg, abban tartózkodni, abban csúcsteljesítményt nyújtani komplikált, összetett dolog”.