Még nem tapasztalt beavatkozást az Euronews szerkesztősége, mióta egy portugál üzletember magyar közpénzből vette meg a kiadót

POLITIKA
április 12., 15:28

Orbán portugál tanácsadójának fia, Pedro Vargas David 2021-ben vette meg az Euronewst, miután közös befektetési céget alapított a magyar állami Exim Bankkal, valamint a 4iG-ben is érdekeltséget szerzett. A Direkt36 nemrég pedig azt is kiderítette, hogy felvásárlás magyar állami pénzből, illetve a kormányzati propagandából meggazdagodó Balásy Gyula cégének pénzéből valósulhatott meg. A lap forrásai szerint a csatorna megszerzése azért lehetett fontos, mert túl sok kritika éri a magyar kormányt külföldön, és ezért javítani akarják az országimázst, és kellett egy olyan európai platform, ahol jobb színben tudják feltüntetni magukat.

Kert Attila, a Euronews hírigazgatója a Szeretlekmagyarorszag.hu-nak azt mondta, sem budapesti, sem a brüsszeli szerkesztőség semmilyen jelét nem tapasztalta annak, hogy bármiféle befolyásolási kísérlet történt volna, és a befektetői tőke és a menedzsment el van választva, és a tulajdonosnak, különösen egy kisebbségi tulajdonosnak szerinte semmilyen befolyása nincsen a cég mindennapi működésére.