Botka László bejelentette, hogy újraindul a szegedi polgármesteri posztért

POLITIKA
április 15., 15:07

Botka László hivatalosan is bejelentette, hogy 22 év polgármesterség után megpályázza a hatodik ciklusát - írta meg a Telex.

Botka jelölőszervezete az Összefogás Szegedért Egyesület lesz, az ellenzéki pártok támogatószervezetként segítik majd a kampányát.

A népességfogyás miatt 20 helyett idén már csak 19 egyéni körzetben választanak Szegeden képviselőt. Botka jelöltjei között 5 DK-s, 5 MSZP-s, 4 momentumos, valamint 3 független politikus van. Kettő képviselőjelöltet pedig az Összefogás Szegedért Egyesület delegál.

Botka László
photo_camera Botka László Fotó: 444

Botka a vidéki Magyarország egyik legsikeresebb ellenzéki polgármestere, 2002 óta irányítja a várost. A Fidesz már 5 különböző karakterű jelölttel is megpróbálta legyőzni az egykori MSZP-s politikust, de 7 százalékpontnál közelebb sosem kerültek hozzá. Botka választási kampányairól ebben a cikkben írtunk bővebben.

A Fidesz idén Fülöp László volt tévést indítja polgármesterjelöltként. A Mi Hazánk pedig Tímár Tamás ügyvédet küldi harcba. Botka harmadik kihívója Szabó Bálint országos ismertséget szerző közéleti kalandor lehet. Szabó egyébként jogerős bírósági ítélet miatt múlt héten vesztette el önkormányzati képviselői mandátumát.