Nem sikerült kézbesíteni a végzést, miszerint Szabó Bálint már nem a szegedi önkormányzat képviselője*

POLITIKA
április 10., 13:04

A Pécsi Törvényszék döntése alapján Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése törvényszerűen és szabályosan járt el, amikor megszüntette a szabadságvesztésre ítélt Szabó Bálint kompenzációs listás önkormányzati képviselői mandátumát. Szabó évtizedek óta foglalkozik közéleti kalandorkodással, tavaly nyáron azért kapott felfüggesztett börtönt, mert 2022 szeptemberében úgy rácsatlakozott Orbán Viktor M5-ösön haladó konvojára, hogy közben az egyik kocsit 60-70 centire is megközelítette, két másik civil autót irányváltásra kényszerített, közvetlen életveszélybe sodorva őket. Majd később rendőrökkel került összetűzésbe a Dísz téren.

Szabó Bálint
photo_camera Szabó Bálint Fotó: Kristóf Balázs/444

Szabó Bálint az elmúlt évtizedekben mindig jó érzékkel keveredett bele a leggyanúsabb politikai ügyekbe:

A szegedi polgármesteri hivatal szerint az eljárás azért húzódott el, mert Szabó Bálint, arra hivatkozva, hogy nincs lakcíme, semmilyen hivatalos bírósági iratot nem vett át. Eddig tudta húzni az időt, a bírósági végzés jogerőre emelkedett.

Javítás: a végzés nem emelkedett jogerőre, mert azt nem tudták kézbesíteni Szabónak. A Pécsi Törvényszék közleménye szerint „a méltatlanság megállapítását és dr. Szabó Bálint Gábor önkormányzati képviselői megbízatása megszűnését kimondó közgyűlési határozatot támadó keresetet elutasító ítélet hatályon kívül helyezésére nem került sor, mindösszesen az még nem emelkedett jogerőre”.

Szabó jelezte lapunknak, hogy fellebbezni fog a döntés ellen.

Szabó egyébként már azt tervezi, hogy idén nem Szegeden indul, hanem egyből Budapest főpolgármestere szeretne lenni.

* A cikk címét javítottuk.