A Tesla-dolgozók egy része csak akkor tudta meg, hogy kirúgták őket, amikor nem működött a belépőkártyájuk

külföld
április 18., 04:49

A Tesla vasárnap este jelentette be a dolgozóknak, hogy a globális munkaerő több mint 10 százalékát fogja elbocsátani, erről azonban több munkavállaló csak akkor értesült, amikor ment volna be dolgozni, írja a Business Insider.

photo_camera Illusztráció: Guus Schoonewille/AFP

A Tesla nevadai Sparksban található gyárában a belépőkártyák ellenőrzése miatt a dolgozóknak hétfő reggel nagyjából két órát kellett sorban állniuk. A biztonságiak a gyár és a közeli parkolók között közlekedő buszokból kiszálló dolgozók kártyáit vizsgálták, kiszelektálták az elbocsátott dolgozókat, és külön furgonokban küldték vissza őket.

Három másik volt Tesla-alkalmazott arról számolt be, hogy a fremonti gyárban dolgozóknak azt mondták a biztonságiak, hogy ha nem működik a kártyájuk, akkor már nem a cég alkalmazottai.

Elon Musk, a SpaceX és a Tesla alapítója, a Twitter új tulajdonosa 2020 márciusában Washingtonban
photo_camera Elon Musk, a SpaceX és a Tesla alapítója, a Twitter tulajdonosa 2020 márciusában Washingtonban Fotó: WIN MCNAMEE/Getty Images via AFP

A kirúgott Tesla-alkalmazottak vasárnap este kapták meg az értesítést a személyes e-mailjeiken keresztül, a cég azt írta, hogy a döntés azonnal hatályba lép, és a munkavállalók 48 órán belül tájékoztatást kapnak a végkielégítésükről.

A vállalat eladásai csökkentek, ráadásul az árháború is egyre élesedik. A Tesla részvényei idén eddig 31 százalékot estek, és ezzel alulteljesítették az olyan nagy múltú autógyártókat, mint a Toyota és a General Motors, amiknek a részvényei 45 százalékkal és 20 százalékkal nőttek a hagyományos, belső égésű motoros járművekről való lassú fogyasztói átállásnak köszönhetően.