Éljen a kínai és a magyar közmédia megbonthatatlan barátsága!

külföld
április 19., 18:08

A hivatalos látogatáson Kínában tartózkodó közmédia delegációja számos sikeres tárgyalást folytatott kínai partnereivel Pekingben és Sanghajban.

Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója szerint az együttműködés új szintjét értük el, kapcsolatunk szorosabbá és barátibbá vált.

photo_camera Fotó: WANG ZHAO/AFP

Ennek részeként szó volt műsor- és hírcseréről, közös gyártású produkciókról, technológiai együttműködésről.

Papp Dániel örömmel számolt be arról, hogy a lehető legfejlettebb televíziós technikát láthattuk a távoli, ámde baráti országban. A látogatás eredményét a magyar tévénézők is tapasztalhatják a következő években.

photo_camera Fotó: STR/AFP

A tapasztalatcsere azonban nem egyoldalú. A kínaiak is sokat újdonságot megtudtak a magyar közmédiáról, sőt, ők is láthatnak majd magyar tartalmakat.

„Úgyhogy azt gondolom, ez a legfelső polcára kerül majd a magyar közmédia vitrinének” – újságolta a vezérigazgató.

Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Vang Hsziahongot, a Kínai Népköztársaság államtanácsosát, közbiztonsági miniszterét.
photo_camera Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Vang Hsziahongot, a Kínai Népköztársaság államtanácsosát, közbiztonsági miniszterét. Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Ben/MTI/MTVA

A médiaegyüttműködés újabb szép példája a két nép barátságnak a kínai rendőrök magyarországi járőrözése, a kínai akkumulátorgyárak magyarországi építése vagy a Budapest és Belgrád közöti vasút felújítása után.

(Címlap- és borítókép: élőkép a Kínai Kommunista Párt megalapításának 100. évfordulóján rendezett ünnepségen 2021-ben.)

(Via hirado.hu)