Orbán Viktor: Lövök én mindenre, ami mozog

POLITIKA
április 22., 13:29
Orbán Viktor gazdákkal találkozik a kampánykörútja első állomásán, a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben 2024. április 22-én.
photo_camera Orbán Viktor gazdákkal találkozik a kampánykörútja első állomásán, a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben 2024. április 22-én. Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher/MTI/MTVA

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke, aki a kampánykörút első állomásaként a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Az egyik magtárban Orbán Viktor több mint száz környékbeli gazda előtt beszélt. Az eseményen részt vett Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárkamara elnöke, Jakab István, a Magosz elnöke, valamint Áldozó Tamás pápai és Tatai László nemesgörzsönyi polgármester is.

A miniszterelnök azt mondta, a magyar gazdák ma jóval erősebbek, mint korábban. „Mi ezt folytatni fogjuk, ránk lehet számítani” – mondta.

photo_camera Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher/MTI/MTVA

Orbán Viktor azt mondta: „Zárójelben mondom, mégis csak én volnék Magyarország első falusi miniszterelnöke. Kitől várjon a magyar gazdatársadalom meg a magyar vidék meg a magyar falu segítséget, hogyha nem a közülük jövő miniszterelnöktől?”

A magát békepártinak tartó miniszterelnök ezután a rá jellemző harcias, háborús hasonlatokkal pusztítást ígért a gazdák ellenségeinek:

„De én csak akkor tudok segíteni, hogyha önök fegyvert adnak a kezembe. Én nem leszek rest azt előrántani. Lövök én mindenre, ami mozog, meg suhintok oda, ahova kell, de csak akkor, hogyha van a kezemben eszköz. És az én fegyverem az önök szavazata.”

link Forrás

Beszélt arról is, hogy a mezőgazdasági árak Brüsszel elhibázott döntései miatt összeomlottak, és ezt úgy lehet orvosolni, hogy új vezetőket választunk az EU élére.

Orbán Viktor arra kérte a gazdákat, támogassák a Fidesz jelöltjeit, és akkor, ha most nem is könnyű a helyzet, „rendbe fogjuk hozni a dolgokat, és a gazdavilág meg fogja találni a számítását”.

Orbán egyébként éppen egy olyan magtárban szónokolt – szokás szerint a sajtó kizárása mellett – Brüsszel elfoglalásáról, ami 230 milliós EU-s támogatásból épült – írta meg a HVG. (HVG, MTI)