Arizonában is a vádlottak között szerepel Trump volt ügyvédje a választási csalás ügyében

külföld
április 25., 05:17

Dondald Trump korábbi ügyvédje, Rudy Giuliani is azon 18 ember között van, akit azzal vádolnak Arizonában, hogy illegálisan akarták megszerezni az állam 2020-as elektori szavazatait. A vádiratban Trumpot meg nem vádolt összeesküvőnek nevezik.

A vád ahhoz az ügyhöz kapcsolódik, miszerint Trump és szövetségesei megpróbálták több államban is befolyásolni a választási eredményeket. Magát a vádiratot viszont csak azután fogják nyilvánosságra hozni, hogy valamennyi vádlottnak kézbesítették azt. Szintén a vádlottak között van egy meg nem nevezett vezérkari főnök, aminek a tisztségét 2020-ban Mark Meadow viselte. A Reuters kereste megerősítésért, de eddig még nem kaptak választ.

photo_camera Rudy Giuliani Fotó: MANDEL NGAN/AFP

Giuliani szóvivője, Goodman az arizonai vádemelést is annak példájának nevezte, hogy az igazságszolgáltatási rendszert fegyverként használják, ami szerinte minden amerikainak aggodalomra ad okot, mert visszavonhatatlan károkat okoz az országnak.

Trumpot, Giulianit és Meadow-t Georgiában is megvádolták zsarolással kapcsolatos összeesküvéssel annak érdekében, hogy megváltoztassák a választási eredményeket. Egyikük sem vallotta magát bűnösnek. (Reuters)